tiltopps_barelogo

“Til topps i Porsanger” har blitt arrangert årlig siden 2004. Formålet er å motivere folk flest til å komme seg ut på tur og bli bedre kjent med den flotte kommunen vår. Toppene som er med er stort sett lettgåtte, slik at både gammel og ung kan delta. I 2021 startet vi opp med vinterturer for første gang. Dette blir videreført.

Deltakelse i “Til topps i Porsanger” skjer gjennom appen “Trimpoeng”, eller ved kjøp av deltakerhefte og klippekort på lokale utsalgssteder. Barn under 12 år deltar gratis, voksne kr 75.

Om appen:

Appen «Trimpoeng» lastes ned på telefonen. Man registrerer seg med navn, adresse osv. Betalingen gjøres også enkelt i appen. Både i appen og på tilhørende hjemmeside vil man kunne finne veiforklaring til startpunktet for hver topp, beskrivelse av alle turmål, kart, hvor mange som har gått til de ulike toppene, hvem som har samlet flest poeng osv.

Når man skal ut på tur kan man gjerne åpne appen allerede når turen starter, og velge turmålet man skal besøke. Dette gjør at man kan sjekke inn selv om det ikke er dekning på selve toppen, og dersom det er lagt inn GPS spor kan man følge med hvor man er. Når man er innenfor en viss avstand fra turkassen på toppen kan man sjekke inn i appen på turmålet man besøker. Legg gjerne inn bilder fra turen på Instagram eller facebooksiden vår. Får du ikke logget inn kan vi hjelpe deg med det i ettertid.

Barn under 12 år må ha egen profil for å kunne delta med appen, dvs at barn må ha egen telefon for å kunne opprette en bruker. Dersom ikke dette lar seg gjøre er det bare å hente gratis klippekort på en av våre utsalgssteder:

  • Stabbursnes Naturhus
  • Intersport Lakselv
  • Solheim trim og fysioterapi

Voksne som ikke ønsker å bruke appen kan også kjøpe klippekort og deltakerhefte på utsalgsstedene for sommerturene.

“Til topps i Porsanger” sin egen hjemmeside i Trimpoeng finner du her: http://trimpoeng.no/i/ttporsanger22

“Til topps i Porsanger, vinter”

Vinterutgaven av “Til topps i Porsanger” er perioden 1. mars til 30. april. Det er ikke noen form for fysisk merking eller tråkking av løypene. Alle løypene følger eksisterende ski, eller skutertraseer. Vinterturene er helt digitale. Det finnes ikke deltakerhefter eller mulighet for klippekort. Kun digital registrering og informasjon i appen.

De 5 turene som er med i 2024 er:

  • Stabbursdalen, Lombolaveien
  • Igeldas skistadion, gapahuk i 1,8 km runde
  • Skihytta i Billefjord, 6 km en vei
  • Gapahuk v/ Algasenouta i Fossestrand, 3,5 km en vei
  • RK-gapahuken i Veidnes, 3,6 km en vei
  • Rundløype ved Gagga, 14 km

Deltakelse i vinterutgaven gir automatisk deltakelse i sommerens “Til topps i Porsanger”.

“Til topps i Porsanger, sommer”

Sommerturmålene i “Til topps i Porsanger” er følgende:

Startpunkt for alle turene er beskrevet både i deltakerheftet og i appen. Fra startpunktene er det merkede stier til alle toppene, unntatt Uhcačohkas. Denne toppen er helt digital med kart i appen og digital innlogging.

Vi håper mange ønsker å delta i «Til topps i Porsanger» både sommer og vinter!

I november har vi et arrangement på Naturhuset hvor alle som har deltatt er med i trekningen av fine gavepremier. Alle barn som har levert deltakerkort med tre klipp (eller mer) får overrekt diplom og T-skjorte.

Ta gjerne kontakt med Naturhuset dersom du har spørsmål!

Tlf 78464765, epost: naturhuset@stabbursnes.no